مرتضی تمدن در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، در ارزیابی عملکرد مجلس هفتم در سه سال گذشته کاری خود، برگرداندن فضای کار و تلاش در کشور به جای پرداختن به مسائل حاشیه ای از عملکرد مثبت مجلس هفتم دانست.
نماینده شهر کرد افزود: مجلس هفتم فضای کشور را از تشنج و درگیری های بی مورد و جنجالی خارج کرد.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: مجلس در این سه سال بعد نظارتی خود را فراموش نکرد و در طول این سه سال 1100 نطق قبل از دستور داشته ایم که بیشتر این نطق ها نقد عملکرد دستگاههای اجرایی بوده و مدح دولت ها در آن دیده نمی شود، بلکه تعداد زیادی از این تعداد نطق، نقد دولتها را در بر داشته اند.
تمدن گفت: در این مدت 7600 تذکر کتبی به دستگاههای اجرایی داشته ایم که عمدتا یادآوری اشکالات موجود در دستگاههای اجرایی بوده است. همچنین 15200 سئوال در این سه سال از وزرا و مسئولان کشور شده است که این تعداد سئوال از مسئولان کشور کم نظیر است.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا نمایندگان مجلس 2 استیضاح انجام دادند و در زمان رای اعتماد به کابینه دولت نهم نیز به 4 وزیر پیشنهادی رای ندادند که همه این موارد نشان از روحیه نقادی و نظارت مجلس دارد.
تمدن تاکید کرد: مجلس هفتم با آنکه آرامش را در فضای کشور حاکم کرده، بعد نظارت خود را نیز اعمال کرده است.
نماینده شهرکرد درباره نوع تعامل دولت با مجلس در این دوره نیز یادآور شد: دولت رابطه مثبتی با مجلس برقرار کرد، ضمن اینکه مجلس از حق نظارت و نقد خود عدول نکرد اما این دو قوه رابطه متشنجی با هم نداشتند و با وجود اختلاف نظر در برخی مسائل، فضای کشور را تحت تاثیر قرار ندادند.
وی، نقد مجلس و دولت از یکدیگر را برای آینده کشور مفید دانست و گفت: علت تعامل مثبت دولت با مجلس و بالعکس آن مجلس با دولت این بود که هر دو قوه اساس کار را بر انجام وظیفه نهادند و بحث و جدل های آنان بر سر بسیاری از مسائل برای کشور مفید بود و به نتیجه مطلوب رسید.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس بررسی اجرایی شدن سیاست های اصل 44 قانون اساسی، تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اصلاح قوانین گمرکی، بررسی نظام هماهنگ پرداخت کاهش نرخ سود بانکی، رفع موانع سرمایه گذاری و همچنین تعیین تکلیف کنکور و حذف آن را از دستاوردهای مجلس هفتم در سه سال کاری خود عنوان کرد.
تمدن، مهمترین کار مجلس در سال پایانی را رسیدگی و به نتیجه رساندن اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی عنوان کرد و گفت: اگر مجلس تا پایان سال چهارم بتواند این لایحه را به سرانجام برساند از آن می توان به عنوان نقطه مثبت در کارنامه مجلس هفتم یاد کرد.
نظر شما